Meubels

/Meubels
Meubels2017-05-16T11:26:56+00:00

Duurzame meubels (op maat)

CBD maakt van oude meubels nieuwe eyecatchers. Er is een ‘vrije collectie’ waaruit je producten kunt kopen of je kunt een uniek product laten maken. Dat klinkt misschien kostbaar, maar dat valt erg mee! Alle producten zijn duurzaam en worden gemaakt van oude meubels of houtsoorten. Versleten bevestigingsmaterialen worden uiteraard vervangen. Alle stijlen zijn te realiseren, zoals: vintage meubelen, brocante meubelen of bijvoorbeeld industriële meubels.

Staat er in de huidige collectie niks tussen voor jou? Neem dan gerust contact op om je wensen en de mogelijkheden te bespreken.

Toepasbare technieken:

Doorschuren: Bij doorschuren worden een of meerdere kleuren verf gebruikt, waarna door het schuren een soort versleten laag ontstaat. Vaak wordt er krijtverf gebruikt omdat dit een zeer geschikte verfsoort is om door te schuren. Het oude versleten effect zie je vaak terug bij vintage of brocante meubelen.

Patineren: Met was en antiquing powder worden bepaalde delen van een meubelstuk (zoals ornamenten) geaccentueerd. Zo krijgen ze een antieke uitstraling.

Decoupage: Met een art medium  worden er afbeeldingen, foto’s of woorden aangebracht op het hout. Deze zijn met een laserprinter gemaakt omdat dit watervast is. Een afbeelding wordt met het medium overgebracht op de gewenste plek, waarna het een aantal uur moet drogen. Vervolgens wordt de bovenlaag met water bevochtigd en voorzichtig verwijderd. De inkt van de afbeelding blijft achter op het hout en kan worden afgewerkt.

Craqueleren: Hierbij wordt een basislaag verf aangebracht (op bijvoorbeeld een lijst). Als deze laag droog is, gaat er een laag transparant craquelé medium overheen. Vervolgens komt er een toplaag verf over. In deze toplaag ontstaan scheuren. De scheuren tonen de kleur van de basislaag, waardoor de lijst een oud gebladderd effect krijgt.

GraverenMet een graveerpen worden er afbeeldingen of woorden in het hout gekerfd. Het hout krijgt hierdoor een soort uitsnede.

Vintage meubelen – bestaande collectie

Gerealiseerde opdrachten