Fotograaf zorg logisch specialisme door ervaring in de zorg

Mijn specialisme als fotograaf voor de zorg komt deels voort uit mijn eerdere werk in de zorg. Samen met mijn voorliefde voor het maken van menselijke en verhalende beelden was dit een logisch specialisme dat ik graag inzet voor zorgorganisaties en bijvoorbeeld vakmedia. 

Achtergrond in de zorg

Voor ik koos om te focussen op mijn werk als fotograaf en vormgever, werkte ik meerdere jaren in de zorg. Naast mijn studies Grafische Vormgeving en aan de Fotovakschool studeerde ik ook Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen). 

Daarna werkte ik als begeleider en coach onder andere met mensen met hersenletsel en kinderen met een beperking. Die ervaring maakt het voor mij gemakkelijker om als fotograaf in de zorg te werken. In de rol heb ik als fotograaf ook bijzondere langlopende projecten uitgevoerd.

Coachende rol als zorg fotograaf

Mijn eigen ervaring in de zorg en met coaching maakt het gemakkelijker om medewerkers en cliënten in de zorg te fotograferen. Ik kan hen ook voor de camera coachen. Daardoor voelen zij zich snel prettig en vrijer voor de camera en worden hun beelden sterker. Dat is ook van groot belang bij mijn werk als storytelling fotograaf in de zorg en andere sectoren.

Meer weten? Stuur mij een e-mail!