Fotograaf in Overijssel, begonnen als grafisch vormgever

Hoi! Ik ben Coco, fotograaf in Overijssel. Ik begon in 2007 als grafisch vormgever, maar ik werk nu het meest als fotograaf voor opdrachtgevers door heel Nederland. Op locatie en in mijn eigen studio in de Kop van Overijssel (regio Steenwijk-Zwolle). Coco is eigenlijk mijn bijnaam. Ik werd in 1981 geboren als Kim Kok.

Waarom fotograaf & vormgever?

Het begon in 2004 met de opleiding Grafische Vormgeving. Daarna had ik meerdere banen in de grafische sector, onder andere als grafisch illustrator. Ik wilde meer en ging fotograferen, doorliep de Fotovakschool en ontwikkelde mijn eigen stijl. Als fotograaf ontdekte ik wat ik écht zocht. Mijn achtergrond als vormgever en ervaring met beeldbewerking komen daarbij goed van pas.

Vooral menselijke en verhalende foto’s

Als fotograaf zoek ik naar de puurheid en authenticiteit van mensen en ik verbeeld graag échte verhalen. Dat zie je terug in mijn portretten van mensen, in mijn werk als storytelling fotograaf en mijn projecten rond maatschappelijke thema’s. Het is ook zichtbaar in mijn specialismen, zoals: de zorg, zakelijke fotografie en ICT. ICT?! Ja! Juist daar kan ik het verschil maken met menselijke foto’s en verhalende beelden. Dat doe ik graag, ook regelmatig in nauwe samenwerking met een gespecialiseerde storytelling tekstschrijver.

Extra troef als coach

Vroeger wilde ik ‘alles’ worden. Door mijn brede interesse was ik hard op weg. Ik ben ook nog afgestudeerd als sociaal-pedagoog (in 2014), met coaching als specialisme. Dat benut ik nu ook in mijn werk als fotograaf: bijvoorbeeld bij het ‘coachen’ van mensen voor de camera. Daardoor voelen zij zich prettig en worden hun beelden sterker.

Fotograaf in Overijssel voor heel Nederland

Oorspronkelijk kom ik uit Nijmegen. De liefde bracht mij noordelijker. Zo werd ik fotograaf in Overijssel. Hiervandaan werk ik vooral voor zakelijke opdrachtgevers (soms ook particulieren) door heel Nederland. Ik ben voor hen het meest op pad in Noord- en Oost-Nederland als fotograaf op locatie. Daarnaast heb ik een eigen kantoor en studio in de natuurrijke omgeving van Sint Jansklooster.

Kim Kok Fotograaf in Overijssel

Meer weten? Stuur mij een e-mail!