Fotograaf ICT: menselijke beelden in een digitale wereld

Als fotograaf ben ik gespecialiseerd in IT en ICT. Vaak zijn mensen even verbaasd door mijn voorkeur voor het maken van pure en menselijke beelden. Maar juist daarmee maak ik het verschil in de wereld van ICT en technologie. Want hier worden vaak nog zoveel ‘klinische’ beelden gebruikt. Juist menselijke en verhalende foto’s maken de communicatie hierover krachtig. 

Originele invalshoek met menselijke impact

Bij het communiceren over ICT en technologie is veel te winnen met verhalende en meer persoonlijke fotografie waarin mensen centraal staan. Dit zorgt voor meer authenticiteit en onderscheidend vermogen. Dit is een verrassend specialisme van mij geworden binnen de zakelijke fotografie. 

Natuurlijk kan ik ook een technische omgeving of serverruimte fotograferen, maar daarin zoek ik dan ook graag de verrassende invalshoek. Daarnaast zoek ik samen met opdrachtgevers vaak naar de manier om de impact van IT op mensen te laten zien in plaats van de computer zelf. Bij het maken van verhalende foto’s komt mijn andere specialisme als storytelling fotograaf ook goed van pas.

IT fotograaf plus tekstschrijver

Om vorm (fotografie) en inhoud van communicatieboodschappen optimaal af te stemmen werk ik als ICT fotograaf vaak nauw samen met gespecialiseerde tekstschrijvers. Dat kan een ICT tekstschrijver zijn of bijvoorbeeld een gespecialiseerde storytelling tekstschrijver, wanneer juist dat gewenst is.  

Meer weten? Stuur mij een e-mail!